Ciasto Magdy Gessler to jedno z najbardziej znanych i lubianych ciast w Polsce. Jest to słodkie, puszyste ciasto, które można przygotować na różne okazje. Ciasto Magdy Gessler składa się z białek ubita na sztywno, mąki pszennej, cukru i masła. Dodatkowo można dodać do niego owoce lub inne dodatki wedle uznania.
Ciasto Magdy Gessler jest łatwe w przygotowaniu i smakuje wyśmienicie. Można je podawać na deser lub jako przekąskę. Jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą przygotować coś szybko i smacznie.
Przepis naciasto Magdy Gessler
Składniki:
- 4 białka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 100 g masła
- (opcjonalnie) owoce lub inne dodatki wedle uznania
Sposób przygotowania:
Białka ubijamy na sztywno, a następnie dodajemy po trochu mąkę, cukier i masło. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy opcjonalnie owoce lub inne dodatki wedle uznania. Masę wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut.
Polecam! Ciasto Magdy Gessler jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą przygotować coś szybko i smacznie.