Barszcz czerwony z świeżych buraków to tradycyjny, polski przysmak. Jest on bardzo prosty w przygotowaniu i smaczny. Przygotowanie barszczu czerwonego z świeżych buraków jest szybkie i proste. Wystarczy umyć buraki, obrać je ze skórki i pokroić w kostkę lub plastry. Następnie należy wrzucić je do garnka z wodą i gotować na małym ogniu przez około godzinę.
Przepis na barszcz czerwony z świeżych buraków
Składniki:
- 1 kg świeżych buraków
- 3 litry wody
- 1/4 szklanki octu
- 1/4 szklanki cukru
- sól do smaku
Umyj buraki, obierz je ze skórki i pokrój w kostkę lub plastry. Wrzuć je do garnka z wodą i gotuj na małym ogniu przez około godzinę. Dodaj ocet, cukier i sól do smaku. Gotuj jeszcze przez 15 minut, a następnie odcedź barszcz i podawaj go gorącego.
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to barszcz czerwony z świeżych buraków jest idealnym rozwiązaniem. Jest to tradycyjny polski przysmak, który można przygotować w kilka chwil. Dodatkowo jest to danie bardzo zdrowe, bo buraki są bogate w witaminy i minerały.