Rollo Kebab to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni tureckiej. Jest to danie składające się z mięsa mielonego, warzyw i sosu, wszystko zawinięte w cienki placek. Można je podawać na ciepło lub na zimno, a także jako przekąskę lub główny posiłek. Rollo Kebab jest bardzo smaczne i łatwe do przygotowania.

Przepis na rollo kebab

Składniki:

  1. 500 g mielonego mięsa wołowego lub baraniny
  2. 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  3. 1/4 szklanki posiekanego pora
  4. 1/4 szklanki posiekanych papryczek chili
  5. 1 łyżeczka soli
  6. 1 łyżeczka pieprzu
  7. 1 łyżeczka suszonego oregano
  8. 3-4 placki tortilli
  9. Sos jogurtowy do podania (opcjonalnie)

Polecamy!

Jeśli szukasz smacznego i łatwego w przygotowaniu dania, Rollo Kebab jest idealnym rozwiązaniem. To połączenie mięsa mielonego, warzyw i aromatycznych przypraw sprawia, że jest to danie pełne smaku. Dodatkowo możesz je podawać na ciepło lub na zimno, co czyni je idealnym daniem na każdą okazję.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz