Surówka z porem do obiadu
Surówka z porem to idealny dodatek do obiadu. Jest łatwa w przygotowaniu i szybko się ją robi. Surówka z porem jest bardzo smaczna, a jej składniki są dostępne w każdym sklepie spożywczym. Dodaje ona odrobinę koloru i smaku do obiadu, a także jest zdrowa i lekkostrawna.
Surówka z porem może być podawana na ciepło lub na zimno. Można ją również doprawić według uznania, np. solą, pieprzem lub ulubionymi przyprawami. Jest to doskonały dodatek do mięs, ryb i warzyw.
Surówka z porem jest idealnym sposobem na urozmaicenie codziennych posiłków. Przygotowanie tego dania nie wymaga dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.
Przepis na surówkę z porem do obiadu
Składniki:
- 1 duży por
- 1 mała cebula
- 3 łyżki oleju
- Sok z połowy cytryny
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Pora i cebulę drobno posiekać. W misce wymieszać por, cebulę, olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać i odstawić na chwilę.
Surówkę podawać na ciepło lub na zimno. Można również doprawić według uznania ulubionymi przyprawami.
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego dodatku do obiadu, surówka z porem jest idealnym rozwiązaniem. Przygotowanie tego dania nie wymaga dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.