Surówka z porem do obiadu

Surówka z porem do obiadu

Surówka z porem to idealny dodatek do obiadu. Jest łatwa w przygotowaniu i szybko się ją robi. Surówka z porem jest bardzo smaczna, a jej składniki są dostępne w każdym sklepie spożywczym. Dodaje ona odrobinę koloru i smaku do obiadu, a także jest zdrowa i lekkostrawna.

Surówka z porem może być podawana na ciepło lub na zimno. Można ją również doprawić według uznania, np. solą, pieprzem lub ulubionymi przyprawami. Jest to doskonały dodatek do mięs, ryb i warzyw.

Surówka z porem jest idealnym sposobem na urozmaicenie codziennych posiłków. Przygotowanie tego dania nie wymaga dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.

Przepis na surówkę z porem do obiadu

Składniki:

  1. 1 duży por
  2. 1 mała cebula
  3. 3 łyżki oleju
  4. Sok z połowy cytryny
  5. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Pora i cebulę drobno posiekać. W misce wymieszać por, cebulę, olej, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Całość wymieszać i odstawić na chwilę.

Surówkę podawać na ciepło lub na zimno. Można również doprawić według uznania ulubionymi przyprawami.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dodatku do obiadu, surówka z porem jest idealnym rozwiązaniem. Przygotowanie tego dania nie wymaga dużo czasu ani wysiłku, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz