Drożdżowe racuchy z jabłkami i bananami

Drożdżowe racuchy z jabłkami i bananami to pyszne, słodkie danie, które jest idealnym deserem lub przekąską. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie. Racuchy są wykonane z ciasta drożdżowego, które jest wzbogacone o jabłka i banana. Po usmażeniu na patelni, racuchy są chrupiące po zewnętrznej stronie i miękkie w środku. Dodatkowo można je polać syropem klonowym lub posypać cukrem pudrem.

Przepis na drożdżowe racuchy z jabłkami i bananami

Składniki:

  1. 1/4 szklanki mleka
  2. 1/4 szklanki cukru
  3. 1/4 szklanki oleju
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 3/4 szklanki mąki pszennej
  6. 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  7. 1/2 łyżeczki cynamonu
  8. 1/4 szklanki startego jabłka
  9. 1/4 szklanki startego banana

 

Krok 1: W misce wymieszać mleko, cukier, olej i sól. Następnie dodać mąkę, proszek do pieczenia i cynamon. Wymieszać do uzyskania gładkiej masy.

Krok 2: Dodać starte jabłko i banana do masy drożdżowej. Wymieszać do połączenia składników.

Krok 3: Na rozgrzaną patelnię wlać porcje ciasta drożdżowego. Smażyć na małym ogniu aż do uzyskania złotego koloru.

Polecam!

Jeśli lubisz smak jabłek i bananów, to drożdżowe racuchy z jabłkami i bananami to idealny deser lub przekąska dla Ciebie! Szybkie w przygotowaniu, a tak samo smaczne – polecam spróbować!

 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz