Pieczona golonka po bawarsku to danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom tradycyjnej kuchni. Przygotowana z najlepszych składników, jest idealnym połączeniem smaku i aromatu. Mięso jest delikatne i soczyste, a dodatek warzyw i przypraw sprawia, że danie jest pełne smaku. Pieczona golonka po bawarska to doskonały pomysł na obiad lub kolację.
Przepis na pieczoną golonkę po bawarsku
Składniki:
- 1 kg golonki wieprzowej
- 3 cebule
- 3 marchewki
- 3 liście laurowe
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 1/4 szklanki octu winnego
- 1/4 szklanki wody
Polecam!
Jeśli szukasz pomysłu na smaczną i prostą potrawę, polecam Pieczoną golonkę po bawarsku. To danie jest proste w przygotowaniu, ale zachwyca swoim smakiem. Z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie!
CategoriesBez kategorii