Roladki z indyka z pieczarkami i serem

Roladki z indyka z pieczarkami i serem

Roladki z indyka z pieczarkami i serem to pyszne danie, które można przygotować w kilka chwil. Jest to idealny sposób na szybkie i smaczne danie obiadowe lub kolację. Indyk jest miękkim mięsem, które łatwo się marynuje i świetnie nadaje się do rolad. Pieczarki dodają tej potrawie delikatnego smaku, a ser nadaje jej charakterystycznego aromatu. To połączenie składników tworzy doskonałe danie, które każdy powinien spróbować.

Roladki z indyka z pieczarkami i serem są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy umyć składniki, pokroić je w odpowiedni sposób i połączyć ze sobą. Można je podawać same lub z dodatkami takimi jak sałata, ryż lub makaron. Są one idealnym daniem na spotkanie ze znajomymi lub rodzinny obiad.

Przepis na Roladki z indyka z pieczarkami i serem

Składniki:

  1. 500 g filetu z indyka
  2. 200 g pieczarek
  3. 100 g startego sera
  4. 1 cebula
  5. 3 łyżki oleju
  6. sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Filety z indyka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm.

2. Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki.

3. Cebulę obieramy i drobno siekamy.

4. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę na średnim ogniu przez ok. 5 minut.

5. Dodajemy do cebuli pokrojone pieczarki i smażymy jeszcze przez ok. 5 minut.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz