Barszcz biały na kwasie z kiszonej kapusty

Barszcz biały na kwasie z kiszonej kapusty to tradycyjny, polski przysmak. Jest to zupa o delikatnym smaku i aromacie, która jest idealna na chłodne dni. Zupa ta składa się z białego barszczu, który jest podawany z dodatkiem kiszonej kapusty. Dodatek tego warzywa nadaje całości lekko słodkawego smaku i wzbogaca jej aromat.

Barszcz biały na kwasie z kiszonej kapusty jest łatwy do przygotowania i można go przygotować w kilka minut. Można go również przygotować wcześniej i odgrzać, gdy potrzebujemy szybkiego posiłku. Jest to doskonała opcja dla osób, które lubią tradycyjne polskie potrawy.

Przepis na barszcz biały na kwasie z kiszonej kapusty

Składniki:

  1. 1 litr bulionu warzywnego
  2. 1/2 szklanki białego barszczu
  3. 1/4 szklanki startej marchewki
  4. 1/4 szklanki startej pietruszki
  5. 1/4 szklanki startej selera
  6. 1/4 szklanki startej cebuli
  7. 3-4 łyżki posiekanego czosnku
  8. 1/2 szklanki posiekanego poru
  9. 1/2 szklanki posiekanego selera naciowego
  10. 1/2 szklanki posiekanego buraka ćwikłowego
  11. 1/2 szklanki posiekanego pora naciowego

 

„Polecam spróbowanie barszczu białego na kwasie z kiszoną kapustą – jest to doskonała propozycja dla tych, co lubią tradycyjne polskie potrawy. Przygotowanie tego dania jest proste i można je przygotować w kilka minut. Zupa ta ma delikatny smak i aromat, a dodatek ugotowanej i pokrojonej w plastry kiszonej kapusty nadaje jej lekką nutę słodyczy.”

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz