Paszteciki z pasztetu to pyszne i smaczne danie, które jest idealnym rozwiązaniem na szybkie i łatwe przygotowanie obiadu. Paszteciki są wytwarzane z cienkiego ciasta, które jest następnie nadziewane pasztetem. Można je podawać na ciepło lub na zimno, a także wykorzystać do przygotowania innych dań. Paszteciki z pasztetu są bardzo popularne w Polsce i są często spożywane jako przekąska lub główne danie.
Paszteciki z pasztetu są bardzo proste w przygotowaniu. Wystarczy połączyć składniki, aby uformować ciasto, a następnie nadziać je pasztetem. Gotowe paszteciki można smażyć lub piec w piekarniku. Są one również doskonałym dodatkiem do sałatek lub kanapek.
Przepis na paszteciki z pasztetu
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki letniej wody
- 1/2 łyżeczki soli
- 200 g pasztetu
W misce połącz mąkę, olej, wodę i sól. Wyrabiaj ciasto aż będzie gładkie i elastyczne.