Szarlotka krucha

Szarlotka krucha

Szarlotka krucha to jeden z najbardziej popularnych deserów w Polsce. Jest to słodkie ciasto, które składa się z warstwy ciasta drożdżowego lub kruchego, przełożonego warstwą jabłek. Można je podawać na ciepło lub na zimno, posypane cukrem pudrem lub polane sosem czekoladowym. Szarlotka jest idealnym deserem dla całej rodziny i doskonale smakuje z lodami lub bitą śmietaną.

Szarlotka krucha jest bardzo prosta do przygotowania i można ją przygotować w kilka minut. Wystarczy połączyć składniki i upiec w piekarniku. To idealne ciasto na spotkanie ze znajomymi lub rodzinne uroczystości.

Przepis na szarlotka krucha

Składniki:

  1. 3 szklanki mąki pszennej
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 1/4 szklanki masła
  4. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  5. 1/4 szklanki mleka
  6. 3 duże jabłka, obrane i pokrojone w plasterki
  7. 1/4 szklanki cukru trzcinowego
  8. 1 łyżeczka cynamonu

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz