Cytrynowa babka z rodzynkami i skórką pomarańczową

Cytrynowa babka to jeden z najbardziej popularnych deserów. Jest słodka, lekko kwaśna i bardzo aromatyczna. Dodatek rodzynek i skórki pomarańczowej sprawia, że smak jest jeszcze bardziej wyrazisty. Cytrynowa babka jest idealna na każdą okazję – od urodzin po spotkanie ze znajomymi.

Babka cytrynowa jest łatwa do przygotowania i może być podawana na ciepło lub na zimno. Można ją również przechowywać w lodówce przez kilka dni, a nawet mrozić.

Jeśli szukasz deseru, który będzie smaczny i oryginalny, to cytrynowa babka z rodzynkami i skórką pomarańczową jest idealnym rozwiązaniem.

Przepis na cytrynowa babka z rodzynkami i skórką pomarańczową

Składniki:

  1. 3 szklanki mąki pszennej
  2. 1/2 szklanki cukru
  3. 1/4 szklanki oleju
  4. 3 jajka
  5. 1/2 szklanki mleka
  6. skórka otarta z 1 cytryny
  7. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  8. 1/4 szklanki rodzynek
  9. skórka otarta z 1 pomarańczy

 

„Cytrynowa babka z rodzynkami i skórką pomarańczową” to idealny deser na każdą okazję! Przygotuj go samodzielnie w domu – bardzo łatwo się go robi, a efekt końcowy gwarantuje doskonały smak!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz