Szarlotka z budyniem i kruszonką to pyszny deser, który jest idealny na każdą okazję. Ciasto szarlotkowe jest delikatne i chrupiące, a w połączeniu z budyniem i kruszonką tworzy doskonały smak. Dodanie świeżych jabłek sprawia, że deser jest lekki i orzeźwiający. To danie jest bardzo proste do przygotowania, a jego smak zachwyci każdego.
Kruszonka na wierzchu ciasta dodaje mu chrupkości, a budyń nadaje mu wilgotności. Szarlotka z budyniem i kruszonką może być podawana na ciepło lub na zimno. Można ją również udekorować bitą śmietaną lub lodami.
To danie jest idealne na rodzinne spotkanie lub imprezę. Jego smak sprawi, że goście będą zachwyceni!
Przepis na szarlotkę z budyniem i kruszonką
Składniki:
- 3 szklanki mielonych jabłek
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki masła
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki mleka skondensowanego słodzonego
- 1/4 szklanki masła roztopionego
Polecam!
Jeśli szukasz pysznego deseru, który bardzo łatwo przygotujesz, to polecam Ci szarlotkę z budyniem i kruszonką. Ten deser ma wspaniały smak i aromat, a jego prostota sprawia, że każdy może go przygotować. Spróbuj tego deseru i przekonaj się sam!