Ciasto jogurtowe z budyniem

Ciasto jogurtowe z budyniem to pyszne i proste w przygotowaniu ciasto. Jest to idealny deser na letnie dni, gdyż jest lekkie i orzeźwiające. Ciasto składa się z warstwy biszkoptu, który jest przełożony masą jogurtową z dodatkiem budyniu. Na wierzchu ciasta można udekorować owocami lub polewą czekoladową.

Ciasto jogurtowe z budyniem jest bardzo smaczne i łatwe do przygotowania. Można je przygotować na różne okazje, a także na co dzień. Jego delikatny smak sprawia, że każdy go polubi.

Ciasto jogurtowe z budyniem to doskonały deser, który można podawać na różne okazje. Jego smak i aromat są niezapomniane, a jego prostota w przygotowaniu sprawia, że każdy może je przygotować.

Przepis na ciasto jogurtowe z budyniem

Składniki:

  1. 1 szklanka mąki pszennej
  2. 3/4 szklanki cukru
  3. 1/2 szklanki oleju
  4. 3 jajka
  5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  6. 1 opakowanie budyniu waniliowego
  7. 1/2 szklanki jogurtu naturalnego

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę. Następnie dodać olej i jogurt oraz mieszaninę mąki i proszku do pieczenia. Wszystko razem wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec około 25 minut.

W międzyczasie przygotować masę jogurtową – połączyć jogurt naturalny z budyniem waniliowym i wymieszać. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części i przełożyć masa jogurtową. Udekorować owocami lub polewą czekoladowa.

Jeśli szukasz pysznego deseru, który bardzo łatwo się przygotowuje, to Ciasto jogurtowe z budyniem jest idealnym rozwiązaniem! Jego delikatny smak oraz aromat sprawiają, że każdy go polubi.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz