Ciasto Stefanka bez miodu

Ciasto Stefanka bez miodu

Ciasto Stefanka bez miodu to tradycyjny deser z Polski, który jest bardzo popularny wśród rodzin. Jest to słodkie ciasto zrobione z płatków owsianych, masła i cukru. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i może być podawane na śniadanie lub deser. Można je również udekorować owocami lub bitą śmietaną.

Ciasto Stefanka bez miodu jest idealne dla osób, które nie lubią słodkich deserów. Jest ono lekkie i delikatne, a także bogate w witaminy i minerały. Jest to doskonały sposób na zaspokojenie głodu bez spożywania dużej ilości cukru.

Ciasto Stefanka bez miodu jest idealne dla każdego, kto chce się delektować smakiem tradycyjnego polskiego deseru. To prosty i szybki sposób na przygotowanie smacznego posiłku dla całej rodziny.

Przepis na Ciasto Stefanka bez miodu

Składniki:

  1. 1 szklanka płatków owsianych
  2. 3/4 szklanki masła
  3. 1/2 szklanki cukru
  4. 1/4 szklanki mleka
  5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  6. 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:

1. W misce wymieszać płatki owsiane, masło, cukier, mleko, proszek do pieczenia i sól.

2. Przełożyć masę do formy do pieczenia wysmarowanej masłem.

3. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 30-35 minut.

Polecamy!


Ciasto Stefanka bez miodu to doskonała propozycja dla tych, którzy lubią tradycyjne polskie desery. Jest ono lekkie i delikatne oraz bogate w witaminy i minerały. Przygotowanie tego ciasta jest bardzo proste i szybkie, a efekt końcowy zadowoli każdego!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz