Gołąbki z żytnim i kapustą w środku

Gołąbki to tradycyjne danie polskie, które jest bardzo popularne wśród Polaków. Gołąbki są przygotowywane z mięsa mielonego, ryżu lub kaszy i warzyw. Najczęściej gołąbki są faszerowane mięsem i warzywami, takimi jak cebula, pomidory, papryka lub grzyby. Gołąbki z żytnim i kapustą w środku to smaczna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Żytnie ziarna dodają tego dania lekko słodkawy smak, a kapusta nadaje mu delikatną wilgotność.

Gołąbki z żytnim i kapustą w środku są idealnym rozwiązaniem na obiad lub kolację. Szybkie do przygotowania i pełne smaku, można je podawać same lub z dodatkami takimi jak surówka lub sałatka. Można je również przechowywać w lodówce na kilka dni.

Przepis na gołąbki z żytnim i kapusta w środku

Składniki:

  1. 500 g mielonego mięsa wołowego
  2. 1/2 szklanki ugotowanego ryżu
  3. 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  4. 1/4 szklanki posiekanych pomidorów
  5. 1/4 szklanki posiekanej papryki
  6. 1/4 szklanki posiekanych grzybów
  7. 1/4 szklanki ugotowanego żytniego ziarna
  8. 1/4 szklanki startej kapusty
  9. Sól i pieprz do smaku

Polecamy!

Gołąbki z żytnim i kapusta w środku to doskonała propozycja na obiad lub kolację. Przygotuj je wedle naszego przepisu i ciesz się ich smakiem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz