Biszkopt z masą truskawkową i bitą śmietaną

Biszkopt z masą truskawkową i bitą śmietaną

Biszkopt z masą truskawkową i bitą śmietaną to pyszny deser, który można przygotować w kilka chwil. Jest to idealne połączenie słodkiego biszkoptu, soczystych truskawek i delikatnej bita śmietany. Ten deser jest idealny na letnie dni, gdyż jest lekki i orzeźwiający. Można go podawać na ciepło lub na zimno.

Jego przygotowanie nie wymaga dużej ilości czasu ani skomplikowanych składników. Wystarczy kilka prostych produktów, aby stworzyć ten smaczny deser. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyci każdego.

Biszkopt z masą truskawkową i bita śmietaną to doskonały sposób na uczczenie ważnych okazji lub po prostu na miłe popołudnie z rodziną. Jest to również doskonały deser do podania gościom.

Przepis na Biszkopt z masą truskawkową i bita śmietaną

Składniki:

  1. 1 szklanka mielonych herbatników
  2. 3/4 szklanki masła
  3. 1/2 szklanki cukru
  4. 3/4 szklanki jogurtu naturalnego
  5. 1/4 szklanki mleka
  6. 1/4 szklanki oleju
  7. 2 jajka
  8. 1 1/2 szklanki maki pszennej
  9. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  10. 2 puszek bitej śmietany

Przygotowanie:

  1. Przygotuj formę do pieczenia o wymiarach 20×30 cm. W misce wymieszać herbatniki, masło i 1/4 szklanki cukru. Przełożyć do formy i równomiernie rozsmarować. Piec w temperaturze 180°C przez 10 minut.
  2. W drugiej misce wymieszać jogurt, mleko, olej, jajka, resztę cukru, mąkę i proszek do pieczenia. Wlać do formy i piec przez 25-30 minut. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia.
  3. Truskawki posiekać i wymieszać z cukrem pudrem. Na biszkopcie rozsmarować truskawki oraz bita śmietana. Deser gotowy!

Polecam!

Biszkopt z masa truskawkowa i bita śmietana to idealny deser na letnie dni – lekki, orzeźwiający i bardzo smaczny! Jego przygotowanie nie wymaga dużej ilości czasu ani skomplikowanych składników – wystarczy kilka prostych produktów, aby stworzyć ten smaczny deser . Spróbujcie go koniecznie!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz