Kuchnia wg Pascala

Kuchnia wg Pascala to kuchnia, która łączy tradycyjne składniki i techniki z nowoczesnymi smakami. Jest to połączenie francuskiej kuchni z nowoczesnymi trendami. Pascal jest zwolennikiem używania naturalnych składników, takich jak warzywa, owoce, mięso i ryby. Wszystkie składniki są starannie dobierane i przyrządzane w sposób, który podkreśla ich naturalny smak. Kuchnia wg Pascala jest pełna smaku i aromatu, a dania są lekkie i zdrowe.

Przepis na sałatka z grillowanym łososiem wg Pascala

Składniki:

  1. 1 filet łososia
  2. 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  3. 1/4 szklanki soku z cytryny
  4. 1 łyżeczka soli morskiej
  5. 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  6. 3 pomidory pokrojone w kostkę
  7. 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę
  8. 1/4 szklanki posiekanego koperku
  9. 1/4 szklanki posiekanego szczypiorku
  10. 3 łyżki oleju lnianego do marynaty

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Umieść filet łososia na blasze do pieczenia i skrop go oliwą z oliwek. Skrop sokiem z cytryny, solą morską i czarnym pieprzem. Piecz przez 15-20 minut lub do momentu aż mięso będzie gotowe.

W tym czasie wymieszaj pomidory, cebulę, koperek i szczypiorek w dużej misce. Dodaj 3 łyżki oleju lnianego i delikatnie wymieszaj.

Gdy łosoś będzie gotowy, dodaj go do sałatki i delikatnie wymieszaj. Sałatka jest gotowa do podania.

„Kuchnia wg Pascala to idealne połączenie tradycyjnych składników i nowoczesnych smaków. Sałatka z grillowanym łososiem jest doskonałym przykładem tego połączenia – jest lekka, pełna smaku i aromatu oraz bardzo prosta w przygotowaniu.”

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz