Chleb z jagodami goji i słonecznikiem nadziewany tym serem

Chleb z jagodami goji i słonecznikiem nadziewany tym serem to pyszne połączenie smaków. Chrupiący chleb świetnie komponuje się z delikatnym serem, a jagody goji dodają całości lekko kwaśnego smaku. Słonecznik daje całości charakterystyczny posmak i sprawia, że danie staje się bardziej sycące. To idealna propozycja na lunch lub kolację.

Przepis na chleb z jagodami goji i słonecznikiem nadziewany tym serem

Składniki:

  1. 1 bułka pszenna
  2. 100 g sera feta
  3. 50 g jagód goji
  4. 50 g słonecznika
  5. oliwa z oliwek do smarowania

Kroki:

  1. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza.
  2. Bułkę przekrój wzdłuż na pół.
  3. Na jednej połowie ułóż ser feta, jagody goji i słonecznik.
  4. Drugą połowę bułki przykryj nadzieniem.
  5. Całość skrop oliwą z oliwek.
  6. Piecz ok. 15 minut w piekarniku.

Polecamy!

Jeśli szukasz pomysłu na smaczną i prostą w przygotowaniu potrawę, to chleb z jagodami goji i słonecznikiem nadziewany tym serem będzie idealnym rozwiązaniem. Jego smak zachwyci każdego!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz