Kaczka z jabłkami

Kaczka z jabłkami

Kaczka z jabłkami to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest bardzo popularne wśród miłośników smakowitych i aromatycznych potraw. Kaczka jest pieczona w całości, a do jej przygotowania używa się świeżych jabłek, cebuli oraz przypraw. Całość jest doprawiana solą i pieprzem, a następnie pieczona w piekarniku.

Kaczka z jabłkami jest idealna na rodzinny obiad lub specjalną okazję. Jest to danie, które może być podawane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je również przygotować na wcześniejsze spotkanie lub imprezę.

Kaczka z jabłkami jest bardzo smaczną i aromatyczną potrawą, która spodoba się każdemu. Jest to danie, które można przygotować szybko i łatwo, a także można je łatwo modyfikować wedle upodobań.

Przepis na Kaczkę z Jabłkami

Składniki:

  1. 1 duża kaczka
  2. 4-5 średnich jabłek
  3. 1 cebula
  4. Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza.
  2. Kaczkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
  3. Cebulę pokroić w piórka i umieścić wewnątrz kaczki.
  4. Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
  5. Ułożyć jabłka wokół kaczki.
  6. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  7. Piec przez około 1 godzinę lub do momentu aż mięso będzie miękkie.

Polecam!

Jeśli szukasz smakowitego dania na rodzinny obiad lub specjalną okazję, polecam Ci Kaczkę z Jabłkami. To danie jest proste w przygotowaniu, ale ma niesamowity smak i aromat. Spróbuj tego dania – gwarantujemy, że Twoi goście będą zachwyceni!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz