Kaczka z jabłkami
Kaczka z jabłkami to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest bardzo popularne wśród miłośników smakowitych i aromatycznych potraw. Kaczka jest pieczona w całości, a do jej przygotowania używa się świeżych jabłek, cebuli oraz przypraw. Całość jest doprawiana solą i pieprzem, a następnie pieczona w piekarniku.
Kaczka z jabłkami jest idealna na rodzinny obiad lub specjalną okazję. Jest to danie, które może być podawane zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je również przygotować na wcześniejsze spotkanie lub imprezę.
Kaczka z jabłkami jest bardzo smaczną i aromatyczną potrawą, która spodoba się każdemu. Jest to danie, które można przygotować szybko i łatwo, a także można je łatwo modyfikować wedle upodobań.
Przepis na Kaczkę z Jabłkami
Składniki:
- 1 duża kaczka
- 4-5 średnich jabłek
- 1 cebula
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza.
- Kaczkę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
- Cebulę pokroić w piórka i umieścić wewnątrz kaczki.
- Jabłka obrać ze skórki i pokroić w plasterki.
- Ułożyć jabłka wokół kaczki.
- Doprawić solą i pieprzem do smaku.
- Piec przez około 1 godzinę lub do momentu aż mięso będzie miękkie.
Polecam!
Jeśli szukasz smakowitego dania na rodzinny obiad lub specjalną okazję, polecam Ci Kaczkę z Jabłkami. To danie jest proste w przygotowaniu, ale ma niesamowity smak i aromat. Spróbuj tego dania – gwarantujemy, że Twoi goście będą zachwyceni!
CategoriesBez kategorii