Tort z kremem karmelowym to pyszny deser, który może być przygotowany na wiele okazji. Jest idealnym połączeniem słodkiego i delikatnego smaku. Ciasto jest lekkie i puszyste, a krem karmelowy jest gładki i słodki. Dodanie orzechów laskowych i polewy czekoladowej sprawia, że tort jest jeszcze bardziej smaczny.
Krem karmelowy jest łatwy do przygotowania i można go dostosować do swoich preferencji smakowych. Można go używać do nadziewania ciasteczek, babeczek lub innych deserów. Tort z kremem karmelowym jest idealnym deserem na każdą okazję.
Tort z kremem karmelowym to doskonała opcja dla osób, które lubią słodkie desery. Jego smak jest niezapomniany i na pewno zachwyci Twoich gości!
Przepis na tort z kremem karmelowym
Składniki:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 1/4 szklanki oleju
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki mleka
- 1/2 szklanki orzechów laskowych
- 1/2 szklanki polewy czekoladowej
W misce wymieszać mąkę, cukier, olej, jajka, proszek do pieczenia i mleko. Wszystko razem wymieszać do uzyskania gładkiej masy. Dodać orzechy laskowe i wymieszać. Przełożyć masę do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30-35 minut.
Po upieczeniu tortu posmarować go polewą czekoladową i posypać orzechami laskowymi. Gotowe! Tort z kremem karmelowym gotowy do podania! Ten pyszny deser na pewno zachwyci Twoich gości!
Polecam!
Jeśli szukasz pysznego deseru na specjalną okazję, to Tort z Kremem Karmelowym będzie idealnym rozwiązaniem! Jego delikatny smak i puszysta tekstura sprawią, że będzie on hitem każdego spotkania! Spróbuj go już dziś!