Najprostsza pieczeń ze schabu
Pieczeń ze schabu to jedno z najpopularniejszych dań w polskiej kuchni. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna, dlatego cieszy się tak dużym uznaniem. Pieczeń ze schabu składa się z mięsa, warzyw i przypraw, które są łatwo dostępne i można je łatwo przygotować. Pieczeń jest idealnym daniem na rodzinne spotkania lub imprezy.
Pieczeń ze schabu jest bardzo prosta w przygotowaniu. Mięso należy pokroić w kostkę, a warzywa obrać i pokroić w kostkę lub plasterki. Następnie mięso i warzywa należy wrzucić do miski, dodać odrobinę soli i pieprzu oraz ulubione przyprawy i dobrze wymieszać. Całość należy umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.
Przepis na Najprostsza pieczeń ze schabu
Składniki:
- 1 kg schabu
- 3 marchewki
- 2 cebule
- 3 ziemniaki
- 1/4 szklanki oleju
- sól i pieprz do smaku
- ulubione przyprawy (np. tymianek)
Sposób przygotowania:
Mięso pokrój w kostkę, a warzywa obierz i pokrój w kostkę lub plasterki. Wszystkie składniki umieść w dużej misce, dodaj olej, sól i pieprz oraz ulubione przyprawy i dobrze wymieszaj. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.
Polecam!
Jeśli szukasz prostego dania na rodzinne spotkanie lub imprezę, to Najprostsza pieczeń ze schabu jest idealnym rozwiązaniem. Jest smaczna, sycąca i łatwa do przygotowania – co więcej można by chcieć? Spróbuj tego dania już dziś!