Najprostsza pieczeń ze schabu

Najprostsza pieczeń ze schabu

Pieczeń ze schabu to jedno z najpopularniejszych dań w polskiej kuchni. Jest prosta w przygotowaniu i smaczna, dlatego cieszy się tak dużym uznaniem. Pieczeń ze schabu składa się z mięsa, warzyw i przypraw, które są łatwo dostępne i można je łatwo przygotować. Pieczeń jest idealnym daniem na rodzinne spotkania lub imprezy.

Pieczeń ze schabu jest bardzo prosta w przygotowaniu. Mięso należy pokroić w kostkę, a warzywa obrać i pokroić w kostkę lub plasterki. Następnie mięso i warzywa należy wrzucić do miski, dodać odrobinę soli i pieprzu oraz ulubione przyprawy i dobrze wymieszać. Całość należy umieścić w naczyniu żaroodpornym i piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.

Przepis na Najprostsza pieczeń ze schabu

Składniki:

  1. 1 kg schabu
  2. 3 marchewki
  3. 2 cebule
  4. 3 ziemniaki
  5. 1/4 szklanki oleju
  6. sól i pieprz do smaku
  7. ulubione przyprawy (np. tymianek)

Sposób przygotowania:

Mięso pokrój w kostkę, a warzywa obierz i pokrój w kostkę lub plasterki. Wszystkie składniki umieść w dużej misce, dodaj olej, sól i pieprz oraz ulubione przyprawy i dobrze wymieszaj. Przełóż całość do naczynia żaroodpornego i piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45 minut.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego dania na rodzinne spotkanie lub imprezę, to Najprostsza pieczeń ze schabu jest idealnym rozwiązaniem. Jest smaczna, sycąca i łatwa do przygotowania – co więcej można by chcieć? Spróbuj tego dania już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz