Pierogi ruskie Magdy Gessler to jedno z najbardziej znanych i lubianych dań polskiej kuchni. Są one przygotowywane z ciasta drożdżowego, które jest delikatne i miękkie w dotyku. Farsz do pierogów składa się z twarogu, cebuli, jajek i przypraw. Całość jest doprawiona solą i pieprzem. Pierogi są smażone na maśle lub oleju, a następnie podawane z dodatkiem śmietany lub jogurtu naturalnego.
Pierogi ruskie Magdy Gessler są idealnym daniem na każdą okazję. Można je podawać na obiad lub kolację, a także na spotkania rodzinne lub imprezy. Są one bardzo proste w przygotowaniu i można je przygotować wcześniej i odgrzać w mikrofalówce tuż przed podaniem.
Przepis na pierogi ruskie magdy gessler
Składniki:
- 500 g mąki pszennej
- 1/4 szklanki oleju
- 1/4 szklanki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 250 ml letniego mleka
- 25 g świeżych drożdży
- 500 g twarogu
- 2 jajka
- 1 cebula
- Sól i pieprz do smaku
Polecamy!
Jeśli szukasz pysznego dania, które będzie hitem każdego spotkania, to polecamy pierogi ruskie Magdy Gessler. Przygotujesz je szybko i bez problemu, a Twoi goście będą zachwyceni ich smakiem!