Parzony w białym winie filet ze szczupaka z sosem tatarskim i panierowanymi brokułami

Parzony w białym winie filet ze szczupaka z sosem tatarskim i panierowanymi brokułami to połączenie smaków, które zachwyci każdego. Filet ze szczupaka jest delikatny i soczysty, a dodatek aromatycznego białego wina sprawia, że danie jest niezwykle smaczne. Sos tatarski doskonale podkreśla smak ryby, a panierowane brokuły dodają całemu daniu lekkiej chrupkości.

Tak przygotowane danie można podawać na obiad lub kolację. Jest to idealny pomysł na urozmaicenie codziennych posiłków. Parzone w białym winie filety ze szczupaka z sosem tatarskim i panierowanymi brokułami to połączenie, które zachwyci każdego.

Przepis na parzone w białym winie filety ze szczupaka z sosem tatarskim i panierowanymi brokułami

Składniki:

  1. 4 filety ze szczupaka
  2. 1/2 szklanki białego wina
  3. 1/4 szklanki oleju
  4. 1 łyżka musztardy dijon
  5. 1 łyżeczka soli morskiej
  6. 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  7. 3 łyżki tartego sera parmezanu
  8. 1/4 szklanki bułki tartej
  9. 1/4 szklanki posiekanego koperku
  10. 2 garści brokułów (ok. 200 g)

„Parzone w białym winie filety ze szczupaka z sosem tatarskim i panierowanymi brokułami” to danie, które warto spróbować! Przygotuj je wedle naszej prostego przepisu i ciesz się smakiem tego połączenia.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz