Ciasto na pierogi z razowej mąki

Ciasto na pierogi z razowej mąki to jedno z najsmaczniejszych dań, które można przygotować. Jest ono bardzo proste w przygotowaniu i łatwe do zrobienia. Ciasto jest delikatne i lekkie, a jego smak jest wyjątkowy. Można je podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Jest to idealny pomysł na szybkie i smaczne danie.

Przepis na ciasto na pierogi z razowej mąki

Składniki:

  1. 1 szklanka mąki razowej
  2. 1/4 szklanki letniej wody
  3. 1 łyżeczka soli
  4. 1 łyżka oleju

Do miseczki wsypać mąkę, dodać sól i olej. Wlać letnią wodę i wymieszać składniki. Zagnieść ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć ciasto folią spożywczą i odstawić na 15 minut do odpoczynku. Następnie rozwałkować ciasto na grubość ok. 0,5 cm i uformować pierogi.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to Ciasto na pierogi z razowej mąki jest idealnym rozwiązaniem! To danie jest proste w przygotowaniu, a jego smak jest nie do opisania! Spróbuj tego pysznego dania już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz