Sernik gotowany na herbatnikach

Sernik gotowany na herbatnikach to jedno z najbardziej popularnych ciast w Polsce. Jest to słodkie, wilgotne i delikatne ciasto, które można przygotować w kilka minut. Sernik gotowany na herbatnikach składa się z sera, mleka, jajek, cukru i herbatników. Ciasto jest bardzo proste do przygotowania i smakuje wyśmienicie. Można je podawać na deser lub jako przekąskę.

Przepis na sernik gotowany na herbatnikach

Składniki:

  1. 500 g twarogu
  2. 3 jajka
  3. 1 szklanka mleka
  4. 1/2 szklanki cukru
  5. 1 opakowanie herbatników

Krok po kroku:

  1. Umyć twaróg i odcisnąć go z nadmiaru wody.
  2. Wymieszać twaróg z jajkami, mlekiem i cukrem.
  3. Na dnie tortownicy ułożyć warstwę herbatników.
  4. Na herbatniki wyłożyć masę serową.
  5. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę herbatników.
  6. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 40-45 minut.

 

„Sernik gotowany na herbatnikach” to idealny deser dla całej rodziny! Przygotuj go samodzielnie i ciesz się pyszną słodyczą!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz