Dietetyczny kapuśniak z kiszonej kapusty

Dietetyczny kapuśniak z kiszonej kapusty

Kapuśniak to jedno z najbardziej popularnych i lubianych dań w Polsce. Jest to danie bardzo proste, ale jednocześnie bardzo smaczne. Dietetyczny kapuśniak z kiszonej kapusty jest idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą zdrowo się odżywiać. Kiszona kapusta jest bogata w witaminy i minerały, a także ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że po jej spożyciu poziom cukru we krwi nie wzrośnie gwałtownie.

Kapuśniak można przygotować na wiele sposobów. Można go ugotować na parze lub na patelni, a także dodać do niego różne dodatki, takie jak grzyby, mięso lub warzywa. Dietetyczny kapuśniak z kiszonej kapusty jest szczególnie polecany osobom dbającym o swoją sylwetkę.

Przepis na dietetyczny kapuśniak z kiszonej kapusty

Składniki:

  1. 1 kg kiszonej kapusty
  2. 3 cebule
  3. 3 łyżki oleju
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 1/2 łyżeczki pieprzu
  6. 1/4 szklanki mleka
  7. 1/4 szklanki wody

Sposób przygotowania: Najpierw trzeba dokładnie umyć i osuszyć kiszoną kapustę. Następnie należy pokroić cebulę w drobną kostkę i podsmażyć ją na oleju. Następnie dodać posiekaną kapustę i smażyć jeszcze przez kilka minut. Doprawić solą i pieprzem oraz dodać mleko i wodę. Gotować pod przykryciem przez ok. 20 minut, a następnie podawać.

Polecamy!

Jeśli szukasz smacznego i zdrowego dania, to dietetyczny kapuśniak z kiszonej kapusty będzie idealnym rozwiązaniem! Jest to danie bardzo proste do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczne i pożywne. Polecamy!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz