Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie to jedno z najbardziej popularnych dań na polskim stole. Jest to danie, które można przygotować w bardzo prosty sposób i jest ono bardzo smaczne. Śledzie są bogate w witaminy i minerały, a także są one bardzo zdrowe. Dodatkowo, śmietana dodaje im delikatnego smaku i aromatu.

Śledzie w śmietanie są idealnym daniem na obiad lub kolację. Można je podawać z ryżem lub ziemniakami, a także z warzywami. To danie jest bardzo proste do przygotowania i można je przygotować w kilka minut.

Przepis na Śledzie w śmietanie

Składniki:

  1. 500 g filetów z śledzi
  2. 1/4 szklanki majonezu
  3. 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  4. 1/4 szklanki posiekanej cebuli
  5. 1/4 szklanki posiekanego ogórka konserwowego
  6. 1/4 szklanki posiekanej papryki czerwonej
  7. 1/4 szklanki posiekanych pomidorów
  8. 3-4 łyżki śmietany 18%
  9. sól i pieprz do smaku

Przygotowanie: Filety z śledzi umyć i osuszyć. Następnie połączyć majonez, jogurt naturalny, cebulę, ogórek konserwowy, paprykę czerwoną i pomidory. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na talerzu ułożyć filety z śledzi i polać sosem. Na koniec dodać 3-4 łyżki śmietany 18%. Podawać od razu.

„Jeśli chcesz przygotować coś smacznego i prostego do przygotowania, polecam Ci spróbować Śledzi w śmietanie! To danie jest bardzo proste do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczne.”

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz