Ciasto wytrawne o smaku koperkowym z zółtym serem mięsem i pieczarkami

Ciasto wytrawne o smaku koperkowym z żółtym serem mięsem i pieczarkami to idealny pomysł na szybki obiad lub kolację. Ciasto jest przygotowane z cienkiego, chrupiącego ciasta francuskiego, które jest napełnione aromatycznym farszem z mielonego mięsa, świeżych pieczarek i sera żółtego. Całość jest doprawiona świeżym koperkiem, co nadaje całemu daniu delikatnego smaku.

Koperkowe ciasto z mięsem i serem to doskonała propozycja na szybkie i smaczne danie. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyci każdego. To idealna potrawa na rodzinny obiad lub spotkanie ze znajomymi.

Koperkowe ciasto z mięsem i serem to połączenie smaków, które sprawdzi się w każdej sytuacji. Przygotuj je na szybko i ciesz się pysznym posiłkiem!

Przepis na ciasto wytrawne o smaku koperkowym z żółtym serem mięsem i pieczarkami:

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasta francuskiego
  2. 200 g mielonego mięsa
  3. 100 g świeżych pieczarek
  4. 150 g sera żółtego
  5. 1/4 szklanki posiekanego świeżego koperku
  6. sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyjmij ciasto francuskie z opakowania i rozwałkuj je na grubość ok. 0,5 cm. Przełóż je do formy do tarty lub blachy do pieczenia.

2. W misce wymieszaj mielone mięso, pokrojone pieczarki, starty ser oraz posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

3. Na podpieczonym cieście ułóż farsz z mięsa i warzyw. Piecz w temperaturze 200°C przez ok. 25-30 minut.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz