Zupa gulaszowa z fasolą

Zupa gulaszowa z fasolą to jedno z najbardziej popularnych dań w Polsce. Jest to danie bardzo proste i szybkie do przygotowania, a jednocześnie bardzo smaczne. Zupa gulaszowa z fasolą składa się z mięsa wołowego, cebuli, pomidorów, papryki i fasoli. Mięso wołowe jest podsmażane na patelni, a następnie dodawane do gotującego się bulionu. Po dodaniu pozostałych składników całość gotuje się na małym ogniu przez kilka godzin. Dzięki temu mięso staje się bardzo miękkie i aromatyczne.

Przepis na zupę gulaszową z fasolą

Składniki:

  1. 500g mięsa wołowego
  2. 1 cebula
  3. 3 pomidory
  4. 1 papryka
  5. 200g fasoli
  6. bulion warzywny lub mięsny
  7. sól i pieprz do smaku

Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć mięso wołowe. Następnie dodać posiekaną cebulę i smażyć razem przez kilka minut. Do garnka wlać bulion warzywny lub mięsny i dodać podsmażone mięso oraz cebulę. Doprowadzić do wrzenia i dodać pokrojone w kostkę pomidory, paprykę oraz fasolę. Gotować na małym ogniu przez ok. 2 godzin, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem doprawić sola i pieprzem.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to Zupa gulaszowa z fasolą jest idealna! To danie jest łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie bardzo sycące i pełne smaku. Dodatek fasoli sprawia, że jest ono również bardzo pożywne

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz