Kakaowo-kawowa babka na oleju i z polewą z białej czekolady
Kakaowo-kawowa babka to idealny deser dla miłośników kawy. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu, a jego smak jest niezapomniany. Babka ma delikatną, wilgotną strukturę, która jest wspaniałym połączeniem kawy i czekolady. Dodanie oleju sprawia, że ciasto jest bardzo puszyste i lekkie. Polewa z białej czekolady dodaje całemu daniu słodkiego smaku.
Babka jest idealna do podania na deser lub do popołudniowej kawy. Możesz również podać ją na świątecznym stole lub udekorować ją owocami i bitą śmietaną. Kakaowo-kawowa babka na oleju i z polewą z białej czekolady to pyszne ciasto, które zachwyci każdego!
Przepis na Kakaowo-kawową babkę na oleju i z polewą z białej czekolady
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1/4 szklanki kakao
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 3/4 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju roślinnego
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1/2 szklanki gorącej kawy espresso
- 100 g białej czekolady do polewy
Polecamy Kakaowo-kawową babkę na oleju i z polewą z białej czekolady!
Jeśli szukasz pysznego deseru, który możesz przygotować w kilka minut, to Kakaowo-kawowa babka na oleju i z polewą z białej czekolady jest idealnym rozwiązaniem. Jego delikatna struktura pochodzi od połączenia mleka, oleju roślinnego oraz gorącej kawy espresso. Polewa z białej czekolady dodaje całemu daniu słodkiego smaku. Spróbuj tego pysznego deseru już dziś!