Ryba w cieście naleśnikowym to jedno z najbardziej popularnych dań kuchni polskiej. Jest to danie, które można przygotować na szybko i z łatwością. Przepis na rybę w cieście naleśnikowym jest bardzo prosty i składa się z kilku składników. Można je przygotować na obiad lub kolację, a także na specjalne okazje.
Ryba w cieście naleśnikowym jest smacznym i pożywnym daniem, które można przygotować w domu. Jest to idealne rozwiązanie dla osób, które chcą zjeść coś smacznego, ale nie mają czasu na gotowanie. Przepis na rybę w cieście naleśnikowym jest bardzo prosty i szybki do przygotowania.
Przepis na rybę w cieście naleśnikowym
Składniki:
- 1 kg filetu z ryby (np. dorsza)
- 3 jajka
- 1/2 szklanki mleka
- 1/4 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- sól i pieprz do smaku
Krok 1: Filet z ryby umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić go na małe kawałki.
Krok 2: W misce wymieszać jajka, mleko, olej, mąkę pszenną oraz sól i pieprz do smaku. Dodać pokrojoną rybę i dokładnie wymieszać.
Krok 3: Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i usmażyć placki z masy rybnej po obu stronach aż się zarumienią.
Polecam
Jeśli szukasz prostego i smacznego dania, to Ryba w Cieście Naleśnikowym jest idealnym rozwiązaniem. To danie jest proste do przygotowania, a także bardzo smaczne. Polecam spróbować tego dania!