Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami – wegańskie bezglutenowe

Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami – wegańskie bezglutenowe

Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami to idealne połączenie smaku i zdrowia. Soczewica jest bogata w białko, a buraki są źródłem witamin i minerałów. Dodatek kokosa daje całemu daniu niepowtarzalny smak i aromat. To wegańskie i bezglutenowe danie jest idealne na obiad lub kolację.

Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami jest łatwa do przygotowania. Można je przygotować w kilka chwil, a efekt końcowy będzie pyszny. Jest to również doskonała opcja dla osób, które chcą zdrowo się odżywiać.

Jeśli szukasz nowego, zdrowego i smacznego dania, Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami jest idealnym wyborem. Przygotuj je samodzielnie lub podaj swoim gościom na specjalną okazję – każdy będzie zachwycony!

Przepis na Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami – wegańskie bezglutenowe

Składniki:

  1. 1 szklanka czerwonej soczewicy
  2. 3 szklanki wody
  3. 1/4 szklanki mleka kokosowego
  4. 1 łyżeczka soli
  5. 2 łyżki oleju kokosowego
  6. 3 duże buraki, pokrojone w plastry
  7. 1/4 szklanki posiekanego kopru
  8. 1/4 szklanki posiekanego selera naciowego
  9. 1/4 szklanki posiekanej cebuli

W garnku umieść soczewicę, wodę, mleko kokosowe i sól. Gotuj na małym ogniu przez około 25 minut, aż soczewica będzie miękka. Odstaw do ostygnięcia.

„Kokosowa czarna soczewica z pieczonymi burakami – wegańskie bezglutenowe” to doskonałe połączenie smaku i zdrowia. Przygotuj je samodzielnie lub podaj swoim gościom na specjalną okazję – każdy będzie zachwycony! 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz