Orientalne polędwiczki z zielonymi warzywami

Orientalne polędwiczki z zielonymi warzywami

Orientalne polędwiczki z zielonymi warzywami to pyszny i prosty przepis, który można przygotować w kilka minut. Polędwiczki są smażone na patelni, a następnie podawane z aromatycznymi warzywami. Przepis jest łatwy do przygotowania i idealny dla osób, które lubią orientalne smaki.

Polędwiczki są smaczne i delikatne, a połączenie ich z warzywami tworzy doskonałe połączenie smaków. Warzywa dodają też odrobinę koloru i świeżości do potrawy. Możesz użyć dowolnych warzyw, ale polecam użyć cukinii, papryki i bakłażana.

Jeśli szukasz nowego sposobu na przygotowanie polędwiczek, to ten przepis jest idealnym rozwiązaniem. Jest szybki i łatwy do przygotowania, a także bardzo smaczny. Spróbuj go już dziś!

Przepis na Orientalne polędwiczki z zielonymi warzywami

Składniki:

  1. 4 polędwiczki wołowe
  2. 1 cebula
  3. 1 cukinia
  4. 1 papryka
  5. 1 bakłażan
  6. 3 łyżki oleju
  7. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

    1. Rozgrzej olej na patelni.
    2. Dodaj posiekaną cebulę i smaż ją do miękkości.
    3. Dodaj pokrojoną w plastry polędwiczkę wołową i smaż ją na średnim ogniu przez ok. 5 minut.
    4. Dodaj pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę oraz bakłażana i smaż je razem z polędwiczkami przez ok. 10 minut.
    5. Dopraw soli i pieprzu do smaku.
    6. Podawaj gorące.

Polecamy!

Jeśli szukasz nowego sposobu na przygotowanie polędwiczek, to orientalne polędwiczki z zielonymi warzywami to idealny wybór! Przedstawiony powyżej przepis jest prosty w wykonaniu i gwarantuje doskonałe rezultaty – spróbuj go już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz