Jajka faszerowane to bardzo smaczne danie, które można przygotować na wiele sposobów. W połączeniu z szynką, chrzanem i szczypiorkiem tworzą niezwykle aromatyczne i pyszne połączenie. Szczypiorek dodaje lekkiego, orzeźwiającego smaku, natomiast chrzan nadaje daniu charakterystycznego pikantnego posmaku. Z pewnością jest to idealna propozycja dla miłośników jajek i dań pełnych smaku!
Przepis na jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem
Składniki:
- 6 jajek
- 100g szynki
- 2 łyżki chrzanu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
- Gotuj jajka na twardo, następnie ostudź i obierz ze skorupek.
- Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka, umieść je w misce.
- Posiekaj drobno szynkę i dodaj do miski z żółtkami.
- Dodaj chrzan, szczypiorek, majonez i musztardę, wymieszaj dokładnie.
- Dopraw farsz solą i pieprzem do smaku.
- Napełnij połówki białek przygotowanym farszem.
- Przed podaniem udekoruj posiekanym szczypiorkiem.
Jajka faszerowane szynką, chrzanem i szczypiorkiem są idealne na przekąskę, jako dodatek do kanapek lub jako danie główne z sałatką. Smacznego!
CategoriesBez kategorii