Zupa na wędzonce to tradycyjny przepis, który pochodzi z Polski. Jest to głęboko aromatyczna zupa, która jest bardzo prosta w przygotowaniu i ma niezwykle smaczny smak. Zupa ta składa się z wędzonego mięsa, warzyw i ziaren, które są gotowane razem w bulionie. Dodanie śmietany lub jogurtu do tej zupy sprawia, że staje się ona jeszcze bardziej sycąca i smaczna.
Zupa na wędzonce jest idealna na obiad lub kolację. Można ją podawać z chlebem lub bułkami. Jest to także doskonały pomysł na danie główne dla gości. Zupa ta jest bardzo sycąca i może być spożywana samodzielnie lub z dodatkiem ulubionych warzyw.
Przepis na zupa na wędzonce
Składniki:
- 1/2 kg wędzonego mięsa
- 1 cebula
- 3 marchewki
- 1 seler
- 1/4 szklanki grochu
- 1/4 szklanki fasoli
- 1 litr bulionu warzywnego
- Sól i pieprz do smaku
- (Opcjonalnie) śmietana lub jogurt naturalny do dekoracji
Polecamy!
Jeśli szukasz pysznego i sycącego dania, to Zupa na Wędzonce jest idealnym rozwiązaniem! Przygotuj ją samodzielnie lub podaj swoim gościom – każdy będzie zachwycony jej smakiem!