Drożdżowa gwiazda makowa

Drożdżowa gwiazda makowa to pyszny deser, który jest idealny na każdą okazję. Ciasto drożdżowe z dodatkiem maku i cukru tworzy wyjątkowy smak, który sprawia, że jest to jeden z najbardziej popularnych deserów. Drożdżowa gwiazda makowa może być podawana na ciepło lub na zimno, a jej smak jest tak wyjątkowy, że każdy będzie chciał spróbować.

Drożdżowa gwiazda makowa jest również bardzo prosta do przygotowania. Wystarczy połączyć składniki i upiec je w piekarniku. Można też dodać trochę masła lub bitą śmietanę do dekoracji. Drożdżowa gwiazda makowa jest idealna na rodzinne spotkanie lub imprezę.

Przepis na drożdżową gwiazdę makową

Składniki:

  1. 1 szklanka mleka
  2. 3/4 szklanki cukru
  3. 50g drobnego maku
  4. 50g masła
  5. 1 opakowanie suchych drożdży
  6. 500g mąki pszennej
  7. 1 łyżeczka soli
  8. 1 jajko

Polecam spróbowanie tego pysznego deseru! Drożdżowa gwiazda makowa to doskonały sposób na uczczenie ważnych okazji i zachwycenie gości swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Przygotuj ten deser i ciesz się smakiem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz