Śledzie po podlasku

Śledzie po podlasku

Śledzie po podlasku to tradycyjne danie kuchni polskiej, które jest znane i lubiane w całym kraju. Przygotowuje się je z świeżych śledzi, które są marynowane w occie winnym, cebuli i przyprawach. Po marynowaniu śledzie są smażone na maśle lub oleju. Danie to jest bardzo aromatyczne i pyszne.

Śledzie po podlasku są często podawane na wigilijnym stole, ale można je również przygotować na inne okazje. Jest to idealny dodatek do chleba lub kanapek, a także doskonały sposób na urozmaicenie codziennego menu.

Przepis na Śledzie po podlasku

Składniki:

  1. 1 kg świeżych śledzi
  2. 1/2 szklanki octu winnego
  3. 3 cebule
  4. 3 ząbki czosnku
  5. 1 łyżeczka soli
  6. 1/4 łyżeczki pieprzu
  7. 1/4 łyżeczki ziela angielskiego
  8. 1/4 łyżeczki liści laurowych
  9. 3-4 łyżki masła lub oleju do smażenia

Polecamy!

Jeśli szukasz pysznego i aromatycznego dania, to polecamy Ci spróbować naszej wersji tradycyjnych Śledzi po podlasku. Przygotowanie tego dania jest proste i szybkie, a efekt końcowy gwarantuje niesamowity smak! Spróbuj już dziś!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz