Tort kawowy to pyszny deser, który jest idealny na każdą okazję. Jego smak jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Składa się z ciasta biszkoptowego, kremu kawowego i bitą śmietaną. Ciasto biszkoptowe jest delikatne i chrupiące, a krem kawowy ma intensywny smak i aromat. Na wierzchu tortu można udekorować go bitą śmietaną lub czekoladą. Tort kawowy jest bardzo szybki i prosty do przygotowania, dlatego jest idealnym deserem na spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi.
Przepis na tort kawowy
Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 4 jajka
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki gorącej wody
- 1/4 szklanki kawy rozpuszczalnej
- 3 łyżki cukru pudru
- 250 ml śmietany 30% lub 36%
CategoriesBez kategorii