Leczo przepis na zimę

Leczo to tradycyjne danie kuchni węgierskiej, które jest idealnym rozwiązaniem na zimowe wieczory. Jest to połączenie warzyw i mięsa, które tworzy smaczną mieszankę. Leczo jest bardzo proste do przygotowania i może być podawane z ryżem lub chlebem. Można je także przygotować na obiad lub kolację.

Leczo jest bogate w witaminy i minerały, dzięki czemu jest zdrowym i sycącym posiłkiem. Warzywa są świeże i pełne smaku, a mięso dodaje potrawie głębi smaku. Dodatkowo leczo jest bardzo aromatyczne, dzięki czemu cała rodzina będzie cieszyć się tym daniem.

Przepis na leczo

Składniki:

  1. 1 kg mięsa mielonego (wołowego lub wieprzowego)
  2. 3 cebule
  3. 3 papryki (czerwona, żółta i zielona)
  4. 3 ziemniaki
  5. 1 puszka pomidorów
  6. 2 łyżki oleju
  7. Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzej olej i wrzuć mięso mielone. Smaż je aż do uzyskania złotego koloru. Następnie dodaj posiekaną cebulę i smaż jeszcze przez kilka minut. Dodaj paprykę, ziemniaki oraz pomidory i duś wszystko razem przez około 15-20 minut.

Polecam!

Jeśli szukasz prostego i smacznego dania na zimowe wieczory, to leczo jest idealnym rozwiązaniem. Jest to połączenie warzyw i mięsa, które tworzy aromatyczną mieszaninę pełną witamin i minerałów. Przygotuj je samodzielnie lub skorzystaj z gotowego przepisu – każda opcja będzie doskonałym wyborem!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz