Drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką

Drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką to pyszne, słodkie i wilgotne ciasto. Jest idealnym deserem na letnie wieczory. Ciasto jest przygotowywane z mieszanki mąki pszennej, drożdży, cukru i masła. Rabarbar dodaje mu delikatną kwaśność, a kruszonka nadaje mu chrupkości.

Ciasto można podawać na ciepło lub na zimno. Można je polać sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką jest idealnym deserem dla całej rodziny.

Jest to również doskonały sposób na wykorzystanie sezonowego rabarbaru. Przygotowanie tego smacznego ciasta jest proste i szybkie, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.

Przepis na drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką

Składniki:

  1. 250 g mąki pszennej
  2. 7 g suchych drożdży
  3. 100 g masła
  4. 50 g cukru
  5. 1 jajko
  6. 200 g rabarbaru
  7. 50 g płatków migdałowych
  8. 50 g posiekanych orzechów laskowych
  9. 50 g cukru trzcinowego do posypania wierzchu

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru, to drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką będzie idealnym rozwiązaniem. Jego przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy naprawdę smakuje wybornie!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz