Drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką to pyszne, słodkie i wilgotne ciasto. Jest idealnym deserem na letnie wieczory. Ciasto jest przygotowywane z mieszanki mąki pszennej, drożdży, cukru i masła. Rabarbar dodaje mu delikatną kwaśność, a kruszonka nadaje mu chrupkości.
Ciasto można podawać na ciepło lub na zimno. Można je polać sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką jest idealnym deserem dla całej rodziny.
Jest to również doskonały sposób na wykorzystanie sezonowego rabarbaru. Przygotowanie tego smacznego ciasta jest proste i szybkie, a efekt końcowy jest naprawdę smaczny.
Przepis na drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką
Składniki:
- 250 g mąki pszennej
- 7 g suchych drożdży
- 100 g masła
- 50 g cukru
- 1 jajko
- 200 g rabarbaru
- 50 g płatków migdałowych
- 50 g posiekanych orzechów laskowych
- 50 g cukru trzcinowego do posypania wierzchu
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru, to drożdżowe ciasto rabarbarowe z kruszonką będzie idealnym rozwiązaniem. Jego przygotowanie jest proste i szybkie, a efekt końcowy naprawdę smakuje wybornie!