Cieciorka à la po bretońsku w wersji wegetariańskiej z pieczoną papryką idealna na rozgrzewkę w jesienne wieczory

Cieciorka à la po bretońsku w wersji wegetariańskiej z pieczoną papryką to idealny pomysł na rozgrzewkę w jesienne wieczory. Danie jest proste i szybkie do przygotowania, a jego smak jest niesamowity. Cieciorka łączy się z aromatyczną papryką, która dodaje mu głębi smaku. Dodatek czosnku i cebuli sprawia, że danie staje się jeszcze bardziej aromatyczne. Całość doprawiona odrobiną soli i pieprzu tworzy doskonały obiad.

Przepis na cieciorkęa po bretońsku w wersji wegetariańskiej z pieczoną papryką

Składniki:

  1. 1 puszka cieciorki
  2. 1 duża papryka
  3. 1 mała cebula
  4. 3 ząbki czosnku
  5. Olej do smażenia
  6. Sól i pieprz do smaku

Kroki:

  1. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
  2. Cebulę obrać i posiekać.
  3. Czosnek obrać i drobno posiekać.
  4. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę oraz czosnek. Smażyć przez kilka minut, aż cebula zmięknie.
  5. Dodać paprykę i smażyć przez kolejne 5 minut.
  6. Dodać cieciorkę i smażyć przez kolejne 5 minut.
CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz