Cieciorka à la po bretońsku w wersji wegetariańskiej z pieczoną papryką to idealny pomysł na rozgrzewkę w jesienne wieczory. Danie jest proste i szybkie do przygotowania, a jego smak jest niesamowity. Cieciorka łączy się z aromatyczną papryką, która dodaje mu głębi smaku. Dodatek czosnku i cebuli sprawia, że danie staje się jeszcze bardziej aromatyczne. Całość doprawiona odrobiną soli i pieprzu tworzy doskonały obiad.
Przepis na cieciorkęa po bretońsku w wersji wegetariańskiej z pieczoną papryką
Składniki:
- 1 puszka cieciorki
- 1 duża papryka
- 1 mała cebula
- 3 ząbki czosnku
- Olej do smażenia
- Sól i pieprz do smaku
Kroki:
- Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
- Cebulę obrać i posiekać.
- Czosnek obrać i drobno posiekać.
- Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę oraz czosnek. Smażyć przez kilka minut, aż cebula zmięknie.
- Dodać paprykę i smażyć przez kolejne 5 minut.
- Dodać cieciorkę i smażyć przez kolejne 5 minut.
CategoriesBez kategorii