Makowiec z gotową masą makową

Makowiec to tradycyjny wypiek, który jest popularny na święta Bożego Narodzenia. Jest to ciasto drożdżowe z nadzieniem z maku i rodzynek. Makowiec z gotową masą makową jest szybki i prosty w przygotowaniu, a jednocześnie smaczny i aromatyczny. Ciasto jest miękkie i wilgotne, a nadzienie słodkie i delikatne.

Makowiec z gotową masą makową może być podawany na ciepło lub na zimno. Można go posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Jest to idealny deser na każdą okazję.

Przepis na makowiec z gotową masą makową

Składniki:

  1. 1 szklanka mleka
  2. 50 g drożdży
  3. 3/4 szklanki cukru
  4. 1/2 szklanki oleju
  5. 1 łyżeczka soli
  6. 5-6 szklanek maki pszennej
  7. Gotowa masa makowa do nadziewania

Polecam!

Jeśli szukasz smacznego deseru, który bardzo łatwo przygotować, to Makowiec z gotową masą makową jest idealnym rozwiązaniem. Jest on szybki w przygotowaniu, a jednocześnie smaczny i aromatyczny. Polecam spróbować tego wypieku!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz