Makowiec to tradycyjny wypiek, który jest popularny na święta Bożego Narodzenia. Jest to ciasto drożdżowe z nadzieniem z maku i rodzynek. Makowiec z gotową masą makową jest szybki i prosty w przygotowaniu, a jednocześnie smaczny i aromatyczny. Ciasto jest miękkie i wilgotne, a nadzienie słodkie i delikatne.
Makowiec z gotową masą makową może być podawany na ciepło lub na zimno. Można go posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Jest to idealny deser na każdą okazję.
Przepis na makowiec z gotową masą makową
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 50 g drożdży
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 szklanki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 5-6 szklanek maki pszennej
- Gotowa masa makowa do nadziewania
Polecam!
Jeśli szukasz smacznego deseru, który bardzo łatwo przygotować, to Makowiec z gotową masą makową jest idealnym rozwiązaniem. Jest on szybki w przygotowaniu, a jednocześnie smaczny i aromatyczny. Polecam spróbować tego wypieku!
CategoriesBez kategorii