Barszcz biały z kapustą kiszoną

Barszcz biały z kapustą kiszoną to tradycyjny polski przysmak, który jest popularny w całej Polsce. Jest to zupa na bazie barszczu białego, do którego dodaje się kapustę kiszoną. Zupa ta jest szybka i łatwa w przygotowaniu, a jej smak jest niezwykle aromatyczny i pikantny. Dodanie kapusty sprawia, że zupa staje się bardziej sycąca i pożywna.

Barszcz biały z kapustą kiszoną można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można go również urozmaicić dodając do niego inne składniki, takie jak grzyby, mięso lub warzywa. Jest to idealne danie na obiad lub na imprezę.

Przepis na Barszcz biały z kapustą kiszoną

Składniki:

  1. 1 litr bulionu warzywnego
  2. 1/2 szklanki barszczu białego
  3. 1/4 szklanki oleju roślinnego
  4. 1/4 szklanki octu winnego
  5. 3-4 łyżki cukru
  6. 1/2 szklanki posiekanej cebuli
  7. 1/2 szklanki posiekanej papryki
  8. 1/2 szklanki posiekanej marchewki
  9. 1/2 szklanki posiekanego selera
  10. 1/4 szklanki posiekanego czosnku
  11. 3-4 łyżki soli morskiej
  12. 3-4 łyżeczek pieprzu czarnego mielonego
  13. szklanki startej kapusty kiszonej

 

„Jeśli chcesz spróbować tradycyjnego polskiego dania, to barszcz biały z kapustą kiszoną jest idealnym wyborem! To proste i smaczne danie można przygotować w kilka minut i podawać na ciepło lub na zimno. Spróbuj tego przepisu i ciesz się pyszną polską potrawą!” 

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz