Przekładaniec to tradycyjne danie kuchni polskiej, które składa się z warstw ciasta francuskiego, sera i owoców. Przekładaniec jest idealnym deserem na letnie wieczory, ponieważ jest lekki i szybki do przygotowania. Można go również przygotować zarówno na słodko, jak i na słono. Jego smak można łatwo dopasować do swoich preferencji.

Przepis na przekładaniec

Składniki:

  1. 1 opakowanie ciasta francuskiego
  2. 500 g twarogu
  3. 3 jajka
  4. 1/4 szklanki cukru
  5. 1/4 szklanki mąki pszennej
  6. 1/4 szklanki masła lub margaryny
  7. 1/4 szklanki mleka
  8. Owoce wedle uznania (np. truskawki, maliny, banany)

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego deseru, to przekładaniec jest idealnym rozwiązaniem. Możesz go przygotować z dowolnymi owocami, a także dostosować ilość cukru do swojego gustu. Przekładaniec jest również doskonałym sposobem na wykorzystanie resztek sera i ciasta francuskiego.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz