Dorsz w panierce

Dorsz w panierce to jedno z najpopularniejszych dań rybnych. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu, a także bardzo smaczny. Dorsz w panierce jest idealnym daniem na obiad lub kolację. Można go podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Do przygotowania dorsza w panierce potrzebne są tylko kilka składników: filet z dorsza, bułka tarta, jajko i olej do smażenia. Filet z dorsza należy opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie należy go posypać solą i pieprzem oraz obtoczyć w bułce tartej. Na koniec filet należy usmażyć na rozgrzanym oleju.

Przepis na dorsza w panierce

Składniki:

  1. 1 filet z dorsza
  2. 1 jajko
  3. 3 łyżki bułki tartej
  4. olej do smażenia
  5. sól i pieprz do smaku

Krok po kroku:

  1. Opłucz filet z dorsza i osusz papierowym ręcznikiem.
  2. Posyp solą i pieprzem.
  3. Obtocz filet w bułce tartej.
  4. Rozgrzej olej na patelni.
  5. Usmaż fileta z obu stron na złoty kolor.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego, ale smacznego dania, to Dorsz w panierce jest idealnym rozwiązaniem. Przygotujesz je szybko i bez problemu, a Twoi goście będą zachwyceni!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz