Wegańskie naleśniki z mąki kokosowej i nutelli

Wegańskie naleśniki z mąki kokosowej i nutelli to idealny pomysł na szybkie śniadanie lub deser. Są one lekkie, delikatne i bardzo smaczne. Można je przygotować w kilka minut, a dzięki dodatkowi Nutelli staną się jeszcze bardziej atrakcyjne. Naleśniki te są również doskonałym sposobem na wykorzystanie resztek mąki kokosowej, która może być trudna do wykorzystania w innych potrawach.

Przepis na wegańskie naleśniki z mąki kokosowej i nutelli

Składniki:

  1. 1 szklanka mąki kokosowej
  2. 1/4 szklanki cukru
  3. 1/4 łyżeczki soli
  4. 3/4 szklanki mleka roślinnego
  5. 1/4 szklanki oleju
  6. Nutella do smaku

Krok po kroku:

  1. W misce wymieszać mąkę kokosową, cukier i sól.
  2. Dodać mleko roślinne i olej, dobrze wymieszać.
  3. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju.
  4. Na patelni uformować placuszek z ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor.
  5. Na każdym placku rozsmarować Nutellę.

Polecamy!

Jeśli szukasz prostego i smacznego przepisu na wegańskie naleśniki z mąki kokosowej i nutelli, to ten przepis jest dla Ciebie! Przygotuj je w kilka minut i ciesz się pyszną przekąską lub deserem.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz