Wegańskie naleśniki z mąki kokosowej i nutelli to idealny pomysł na szybkie śniadanie lub deser. Są one lekkie, delikatne i bardzo smaczne. Można je przygotować w kilka minut, a dzięki dodatkowi Nutelli staną się jeszcze bardziej atrakcyjne. Naleśniki te są również doskonałym sposobem na wykorzystanie resztek mąki kokosowej, która może być trudna do wykorzystania w innych potrawach.
Przepis na wegańskie naleśniki z mąki kokosowej i nutelli
Składniki:
- 1 szklanka mąki kokosowej
- 1/4 szklanki cukru
- 1/4 łyżeczki soli
- 3/4 szklanki mleka roślinnego
- 1/4 szklanki oleju
- Nutella do smaku
Krok po kroku:
- W misce wymieszać mąkę kokosową, cukier i sól.
- Dodać mleko roślinne i olej, dobrze wymieszać.
- Na patelni rozgrzać odrobinę oleju.
- Na patelni uformować placuszek z ciasta i smażyć po obu stronach na złoty kolor.
- Na każdym placku rozsmarować Nutellę.
Polecamy!
Jeśli szukasz prostego i smacznego przepisu na wegańskie naleśniki z mąki kokosowej i nutelli, to ten przepis jest dla Ciebie! Przygotuj je w kilka minut i ciesz się pyszną przekąską lub deserem.
CategoriesBez kategorii