Bułki owsiano-gryczane na maślance z żurawiną

Bułki owsiano-gryczane na maślance z żurawiną to pyszne i zdrowe połączenie. Bułki są wyjątkowo delikatne, a ich smak jest wyraźnie wyczuwalny. Maślanka dodaje im lekkości, a żurawina nadaje im słodkiego posmaku. To idealna przekąska na każdą porę dnia.

Bułki są bardzo proste do przygotowania. Wystarczy połączyć składniki i upiec je w piekarniku. Można je podawać same lub z dodatkami, takimi jak masło orzechowe, miodem lub syropem klonowym. Są one również doskonałym dodatkiem do deserów, jogurtów i innych potraw.

Bułki owsiano-gryczane na maślance z żurawiną to idealny sposób na urozmaicenie swojego codziennego menu. Są one pełne witamin i minerałów, a ich smak jest naprawdę niesamowity!

Przepis na bułki owsiano-gryczane na maślance z żurawiną

Składniki:

  1. 1 szklanka mąki owsianej
  2. 1/2 szklanki mielonej gryki
  3. 1/4 szklanki cukru trzcinowego
  4. 1/4 łyżeczki soli
  5. 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  6. 1/2 szklanki maślanki
  7. 1/4 szklanki oleju roślinnego
  8. 1/2 szklanki suszonej żurawiny

Polecamy!

Jeśli szukasz pysznego i zdrowego dania, to bułki owsiano-gryczane na maślance z żurawiną to idealny wybór! Szybkie i proste do przygotowania, te bułeczki będą hitem każdego spotkania!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz