Soczysta karkówka z piekarnika
Soczysta karkówka z piekarnika to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Jest łatwa w przygotowaniu, a jej aromat roznosi się po całym domu. Karkówka jest mięciutka i soczysta, a dodatek warzyw sprawia, że jest bardzo sycąca. To danie można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Karkówkę można przyrządzić w kilku prostych krokach. Najpierw należy umyć mięso i osuszyć je ręcznikiem papierowym. Następnie należy posypać je solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek. Na koniec trzeba ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika.
Przepis na Soczystą karkówkę z piekarnika
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- Dodatkowe warzywa (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Umyj mięso i osusz je ręcznikiem papierowym.
- Posyp solą i pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek.
- Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym.
- Jeśli chcesz, dodaj do naczynia warzywa.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 45 minut.
Polecam! Soczysta karkówka z piekarnika to idealne danie na szybki obiad lub kolację. Jest smaczna, sycąca i bardzo łatwa w przygotowaniu. Spróbuj tego pysznego dania!
CategoriesBez kategorii