Soczysta karkówka z piekarnika

Soczysta karkówka z piekarnika

Soczysta karkówka z piekarnika to idealny pomysł na szybki i smaczny obiad. Jest łatwa w przygotowaniu, a jej aromat roznosi się po całym domu. Karkówka jest mięciutka i soczysta, a dodatek warzyw sprawia, że jest bardzo sycąca. To danie można podawać zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Karkówkę można przyrządzić w kilku prostych krokach. Najpierw należy umyć mięso i osuszyć je ręcznikiem papierowym. Następnie należy posypać je solą i pieprzem oraz skropić oliwą z oliwek. Na koniec trzeba ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika.

Przepis na Soczystą karkówkę z piekarnika

Składniki:

  1. 1 kg karkówki
  2. 1 łyżeczka soli
  3. ½ łyżeczki pieprzu
  4. 3 łyżki oliwy z oliwek
  5. Dodatkowe warzywa (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

  1. Umyj mięso i osusz je ręcznikiem papierowym.
  2. Posyp solą i pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek.
  3. Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym.
  4. Jeśli chcesz, dodaj do naczynia warzywa.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez ok. 45 minut.

Polecam! Soczysta karkówka z piekarnika to idealne danie na szybki obiad lub kolację. Jest smaczna, sycąca i bardzo łatwa w przygotowaniu. Spróbuj tego pysznego dania!

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz