Marynata do fileta

Marynata do fileta

Marynata do fileta jest idealnym sposobem na przygotowanie smacznego i zdrowego dania. Jest to szybki i prosty sposób, aby uzyskać doskonałe rezultaty. Marynata składa się z oliwy z oliwek, soku z cytryny, czosnku, oregano i soli. Dodając te składniki do mięsa, można uzyskać wspaniały smak i aromat. Marynowanie pozwala również mięsu na lepsze wchłanianie składników odżywczych.

Marynowanie jest łatwe i szybkie. Wystarczy wymieszać składniki marynaty i zanurzyć mięso w marynarce przez kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie mięso będzie gotowe do pieczenia lub grillowania. Można je również usmażyć na patelni lub podgrzać w mikrofalówce.

Marynowane mięso jest doskonałym dodatkiem do sałatek, kanapek lub dań głównych. Można je również podawać samodzielnie jako danie obiadowe lub kolacyjne. Marynowany filet jest zdrowym i smacznym posiłkiem, który można przygotować w ciągu kilku minut.

Przepis na marynata do fileta

Składniki:

  1. 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  2. 3 łyżki soku z cytryny
  3. 2 ząbki czosnku, drobno posiekane
  4. 1 łyżeczka oregano
  5. Sól i pieprz do smaku

W misce wymieszać oliwę z oliwek, sok z cytryny, czosnek, oregano oraz sól i pieprz do smaku. Wlać marynatę do plastikowej torby i umieścić w nim filety. Zamknąć torbę i delikatnie potrząsnąć aby marynata równomiernie pokrywała mięso. Odstawić na co najmniej 2 godziny lub cała noc.

Polecamy!

Jeśli chcesz przygotować smaczną potrawę bez dużego wysiłku – marynata do fileta jest idealnym rozwiązaniem! Przygotujesz jedynie marynatę, a resztą zajmie się sama! Mięso bardzo szybko nabierze aromatu i smaku dzięki temu prostemu przepisowi.

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz