Salceson wieprzowy domowy

Salceson wieprzowy domowy

Salceson wieprzowy domowy to tradycyjny, polski przysmak. Jest to danie mięsne, które składa się z mielonego mięsa wieprzowego i tłuszczu wieprzowego. Dodatkowo do salcesonu dodaje się jeszcze inne składniki, takie jak cebula, czosnek, pieprz i sól. Salceson jest bardzo smaczny i łatwy do przygotowania. Można go jeść na ciepło lub na zimno.

Salceson wieprzowy domowy jest idealnym daniem na obiad lub kolację. Można go podawać z różnymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, surówki lub sałatki. Jest to doskonała potrawa na każdą okazję.

Przepis na Salceson Wieprzowy Domowy

Składniki:

  1. 500 g mielonego mięsa wieprzowego
  2. 200 g tłuszczu wieprzowego
  3. 1 cebula
  4. 3 ząbki czosnku
  5. 1 łyżeczka soli
  6. 1 łyżeczka pieprzu

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz mielone mięso wieprzowe z tłuszczem wieprzowym i dobrze wymieszać.

2. Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, sól i pieprz i ponownie dobrze wymieszać.

3. Uformuj salceson w kształt wałka i umieść go na blasze do pieczenia.

4. Piecz salceson przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.

Polecam!

Jeśli szukasz smacznego dania mięsnego, to salceson wieprzowy domowy jest idealnym rozwiązan

CategoriesBez kategorii

Dodaj komentarz